【其實佢點諗?當你的男人有呢三個舉動,恭喜你已被認定!】 | What men think | 細細粒

認定.jpg

冇人會想談一段會分手嘅戀愛,同佢一齊已經有一段時間了,熱戀過後回復平常,但生活中就是不能少了這個人。比起情人,進一步更像家人一樣,可以做最自然嘅自己,沒有心防。但熱情淡卻,日子耐左,你哋嘅關係一直停留,沒有進步。其實係你嘅心目中,佢早已係你生活嘅一部分,佢早已進註了你的生命裡。咁佢呢? 其實對方係點諗嘅呢?你唔敢問佢,驚好似比緊壓力佢咁,反而破壞左現在嘅穩定。呢種穩定,有時真係靜得令人不安。

在感情嘅路上難免會遇到迷惘不安的時候,透過相處、彼此了解去尋找那個最適合自己的人。可以被對方認定,係一件令人超幸福嘅事!當你嘅男人有呢三個舉動,恭喜你,不必再庸人自擾,你已被認定!

1. 帶你認識他的家人、朋友
如果男朋友帶你見家長,表示佢十分重視你,甚至認定你可以成為他以後的家人!當愛情進一步成為家人,就再唔兩人之間既事,而是兩個家庭間的事!讓你們互相認識,他應該也很緊張,因為除左你,家人同朋友都係佢身邊最親密嘅人,所以帶你見家人和朋友,表示他希望你可以了解多點他的背景,他這個人,和了解他身邊的人。也希望他的家人朋友能和他一樣去了解你,喜歡你,讓彼此更親密,更進一步!在茫茫人海裡能遇見一個真心相愛的人不容易,遇見了就好好珍惜,相信你們一定能幸福的。

2. 你在他夢想未來的藍圖裡
夢想和未來都是充滿希望和美好的!如果發現你在他計劃未來的規劃中,那麼他就是認定你了。你是他的希望,在他美好的未來裡,幸福,就是這樣一點一滴滲透心內。
世上最幸福的事之一,就是兩人能相識相愛;世上最幸福的另外事之一,就是你希望彼此是彼此的將來,希望一起期待相同的未來,一起白頭到老,而對方也是這麼想。好好握住幸福,勿讓他溜走!

3. 照顧你,同時也照顧你的家人
愛屋及烏,想跟你繫手終生,當然要連同你最親密的人都照顧到,希望他們能放心將妳交給他。他們好,你就會開心,他也開心;他們不好,你就不好,他也難過。你的責任,也是他的責任,你的家人,也是他的家人,兩個人一條心,無分彼此。他,已經決心和你一生一世了!

如果你嘅男朋友有以上3個舉動,就唔好再諗太多啦!既然彼此都認定了大家,就放心用心好好去愛,一起努力創造美好的將來。

我要留言