【他總是不經意的親密小動作,也只因太愛妳】 | What men think | 細細粒

KISS BANNER.jpg

每個人都有每個人既相處模式,情侶都係。有啲人會收收埋埋,覺得戀愛係兩個人之間既事,唔想受到外人奇異既眼光,亦唔想被別人討論;但亦有人喜歡大聲公告天下,就係怕冇人知佢有幾咁愛你!或者都係宣示主權既一種。又或者係佢會覺得既然戀愛係兩個人之間既事,外人既眼光就更加唔洗在意,反而希望多啲人知,得到全世界既祝福。那些不經意的親密小動作,都係佢十分愛妳既表現,你又何必太在意別人點睇呢?

在公眾場合主動拖妳的手、主動親吻和擁抱妳
在大庭廣眾下拖起妳的手、主動親吻和擁抱妳,做盡一切甜蜜的事,都係因為佢真係好愛你。想將你捧在手心疼,想俾你知道佢有多愛你。令你感到幸福,也是他的幸福。係佢既眼中只有你,一心只專注於你,無法用言語表達,就身體力行。在當下,他的世界只有你,別的什麼都聽不見看不見。這樣的濃情蜜意,心裡的愛意毫不掩示的表露出來,這才該是愛情的模樣啊!如果因為過度在意別人的眼光,而忽略了他的感受,他會感到很失落,再濃烈的愛意,都被冷水淋熄,待他再燃不起愛火時,就真的得不償失。只要不是太過火,影響到別人,讓他表示愛你既小動作,增加彼此既熱情,讓感情增溫。

幫妳擦去嘴邊的食物污跡
這是一件很體貼的行為,佢唔係嫌棄你粗魯或不小心,亦唔係嫌你污糟,而是體貼咁幫妳擦掉。真係愛你先會幫對方做咁親密既事,一般人做還會覺得尷尬。好好珍惜一個看盡你醜的一面,但依然靠近你愛你既男人。

佢會主動幫你拎重野,仲會空出一隻手來拖實妳
唔捨得你辛苦,所以主動幫你拎重野,為保護你既安全,就要拖實迷糊的你。係佢眼中,你永遠都好似Baby一樣的柔弱,需要保護,需要愛護。其實佢知道你不是真的很弱小,只是不願你委屈一點,不願你辛苦一點,不願你受到一點危險。這不是小看你,而是他的心意,保護他心愛的東西。這時候你就不要逞強,接受他的好意,讓他保護你。不用在乎別人的眼光,你要在乎的是他的眼光和內心。

當然每個人對愛既表現都不一樣,佢沒有這樣做,也不表示他不愛你。彼此相愛,就用心感受佢愛你既方式,一樣甜滋滋。

我要留言